Velo Kafe Titov trg 12 52220 Labin +385 52 852 745 +385 91 888 1341
CRO

Velo Kafe - pobjednik vegetarijanske Istre

Velo Kafe - pobjednik vegetarijanske IstreEkipa restorana „Velo kafe“ apsolutni je pobjednik treće gastro manifestacije „Vegetarijanska Istra“ održane u travnju 2013. godine u restoranu „Riva“ u Plomin Luci. Jasna Pušec i njezina ekipa osvojili su kako goste tako i žiri.
Gosti su birali najbolji pijat, a uvjerljivo je pobijedio minjon od palente Velega kafe, dok je žiri birao ukupnog pobjednika također poklonivši povjerenje ekipi „Velog kafe“. Druga je bila kuharska ekipa „Vodnjanke“ iz Vodnjana, a treća ekipa učilišta Magistra iz Pule.
 
Odlučio je to žiri kojeg su činili poznati skladatelj Alfi Kabiljo, koji je i predsjedavao žirijem, kuhar Mario Licul, vrsni poznavatelj bilja Ivan Lesinger, internista dr. Marko Boban i direktorica Radio Labina Dezi Paliska.

Da večer bude i više nego uspješna brinuo se izvršni organizator novinar i dobar poznavatelj gastronomije Budimir Žižović Žižo, koji je tu palicu preuzeo od idejnog tvorca manifestacije Drage Orlića.

"Vegetarijanska Istra" inače, za cilj ima obogatiti gastronomsku ponudu istočne Istre koja obiluje jestivim samoniklim  biljem i time pokazati da nije sve u pršutu, ombolu i kobasicama.